Ayia Napa

Ayia Napa

Ayia Napa som är belägen på Cyperns östra sida är den största turistorten på Cypern. Framförallt är det många yngre festglada människor som åker till Ayia Napa tack vare dess stora utbud av nattklubbar, barer, discon och krogar. Ayia Napa är också en bra utgångspunkt för den som vill resa runt på ön, därifrån utgår till exempel motorvägen A3 som når övriga Cypern.

Ayia Napa ligger alldeles intill Medelhavet och en av dess stränder har blivit vald till en av Europas vackraste stränder av Tripadvisor 2016. Det handlar om Nissi Beach, en över 500 meter lång sandstrand som ligger vackert belägen i en skyddad vik. Stranden är också förstås ett av de mest populära resmålet i Ayia Napa. Totalt finns det 14 stränder i Ayia Napa, perfekt för den som vill kunna variera sig. Här finns allt från barnvänliga familjestränder till stränder med högre puls. Vattensporter är populärt i Ayia Napa och här kan du testa det mesta inom vattensport. I Ayia Napa finns också en av Europas största vattenparker.

Även om mycket handlar om sol, bad, fest och nöjen har faktiskt Ayia Napa mer att erbjuda. Från början var Ayia Napa en lugn fiskeby. Numera är det en livlig semesterstad, men man kan fortfarande se spåren från den lilla fiskebyn. Staden har också ett berömt kloster som faktiskt är en av öns högst rankade sevärdheter. Ett spännande spökhus finns också där hela familjen kan få en intressant upplevelse. Naturreservatet Cap Greco ligger 10 minuter med bil från Ayia Napa och även det är en fantastiskt vacker plats som faktiskt anses vara en av öns vackraste platser. Det går många båtutflykter dit. Det arrangeras gott om festivaler i området kring Ayia Napa och nöjesfältet vid Ayia Napas strandpromenad är värt ett besök oavsett ålder. Där finns något för alla. Du som är intresserad av shopping kommer säkert att hitta en hel del i Ayia Napa som har en bra blandning av små, mysiga, unika butiker och större shoppinggallerior. Det finns också en lokal marknad där du kan fynda hantverk, kryddor och andra spännande saker.

Ayia Napa har ett fantastiskt stort utbud av matställen, allt ifrån mysiga caféer och restauranger till snabbmatskedjor från hela världen. Cypern är ju väl känd för sin goda mat och just i Ayia Napa är utbudet som störst. Här finns restauranger för alla smaker likväl som restauranger för alla plånböcker, så passa på att verkligen njuta av det cypriotiska köket med alla dess exotiska smaker.