Flyga till Cypern

Flyga till Cypern

Tre miljoner turister kan inte ha fel – så många reser nämligen till Cypern varje år. Ön toppar år efter år listorna över Europas mest solsäkra klimat och listorna över de vackraste stränderna i världen. Ön som är delad i två delar, en grekisk och en turkisk, bjuder på det bästa från både den grekiska och den turkiska kulturen. Det är därför fullt förståeligt att turisterna strömmar in för att sola på de kritvita sandstränderna, bada i det klara turkosa vattnet, njuta av maträtterna i det cypriotiska köket, ta del av landets breda nöjesutbud och upptäcka alla spännande sevärdheter som finns på ön.

Att flyga till Cypern är inga problem. Du kan åka på en charterresa till Cypern likväl som flyga reguljärt. De allra flesta större resebolag och flygbolag har flighter till Cypern. Det tar ungefär 4,5 timmar att flyga till Cypern från Stockholm och från Malmö tar det en halvtimma kortare, ungefär 4 timmar.

Cypern är ett land som kan besökas året runt. Solen skiner över 300 dagar om året och badsäsongen är lång. Cypern har ett härligt klimat alla årstider. Chartersäsongen är dock mellan mars och november. Det finns dock en hel del som väljer att åka till Cypern under lågsäsong, dels för att fly kylan här hemma i Sverige, för även fast det inte är den riktiga högsommaren i Cypern just då så har ön ändå ett behagligt klimat, dessutom får du då också chansen att upptäcka ön när merparten av turisterna är borta och du kan i lugn och ro utforska ön i din egen takt. Många som reser till Cypern är intresserad av utomhusaktiviteter som vandring, cykling och golf. För sådana resor kan november, februari och mars vara bra alternativ. I slutet av augusti och början av september går en stor och populär vinfestival av stapeln i Limassol. I april sker Limassol International Marathon som är det största idrottsevenemanget på ön.

Cypern har flera större resmål att välja mellan, varav Ayia Napa, Fig Tree Bay, Larnaca, Limassol och Nicosia tillhör de mest besökta. Ön har två flygplatser. Den största flygplatsen för internationell trafik är den som ligger i Larnaca. Dit flyger de allra flesta svenska charterplan. Det finns också en flygplats i Paphos. Den räknas som mer lokal, egentligen en inrikes flygplats, men även dit går ett flertal plan från större flygplatser runt om i Europa. Oavsett vilken flygplats du landar på så är det lätt att ta sig via transfer till de större orterna och städerna. Cypern är en rätt så liten ö och det går snabbt och lätt att ta sig runt på ön med exempelvis buss eller taxi. Hyrbil är ett annat populärt alternativ som rekommenderas för dig som gärna vill göra dagsutflykter och se ön på egen hand under din semester. Från både Turkiet och Grekland går det också färjor till Cypern för dig som inte vill flyga till Cypern utan istället föredrar att glida fram på vågorna över det vackra Medelhavet.

Eftersom så många flygbolag erbjuder resor till Cypern året runt går det oftast enkelt och smidigt att kunna hitta en billig sista minuten-resa när du tröttnat på den svenska vintern eller snöslasket på våren i Sverige. Under lågsäsong kan du också få riktigt bra priser på ett all inclusive-hotell.