Cyperns bästa stränder

Cyperns bästa stränder

Cypern är ju plats nummer ett för sol och bad med över 300 soldagar om året och Europas renaste och vackraste stränder. Få platser i världen har så vackra vyer som Cypern med kritvita sandstränder, klart gnistrande turkosblått vatten och dramatiska klippor. Cypern är en liten ö som ligger i Medelhavet. Vart du än bor på ön så har du nära till en eller flera stränder. Just att det är så nära till stränderna på Cypern gör att du hinner testa flera olika stränder under din semester för att kunna hitta just din favoritstrand. Att Cypern har så många stränder gör det också lätt att kunna hitta just den typ av strand du vill ha, oavsett om det är en långgrund, barnvänlig strand, en strand med partystämning från morgon till kväll, en lugn privat strand för maximal avkoppling eller en strand med liv och rörelse och goda möjligheter till allehanda vattensporter.

Ayia Napa

I Ayia Napa finns det gott om stränder, såväl för barnfamiljer som för den partysugne. Här finns också flertalet handikappvänliga stränder. Ett måste är också att besöka den dramatiska och fascinerande klippstranden Cape Greco. Nissi Beach är ett annat måste, många hävdar att den stranden är en av Europas tio vackraste stränder.

Paphos

Paphos är ett lite lugnare område på Cypern och även här finns det många stränder att välja på. Här finns det goda möjligheter att hitta mindre, avskilda stränder. Coral Bay är ett exempel på en bekvämt belägen strand med väldigt vacker natur inramad av klippiga uddar och havsgrottor. Men du måste också besöka Afrodites födelseplats några kilometer från Paphos. Myten säger att hon föddes på en havsklippa ovanför klapperstenstranden Petra tou Romiou.

Limassol är en turistdestination på Cypern där stränderna ofta ligger i nära anslutning till ett visst hotell. Här är det extra rent och säkert att bada. De flesta stränder här är barnvänliga, handikappanpassade och har badvakter, vilket gör att alla i familjen kan bada tryggt och säkert. Lady Mile Beach är ett måste att besöka när du befinner dig i Limassol. Det är en sju kilometer lång sandstrand som är lokalbefolkningens egen favorit.

Fig Tree Bay

Fig Tree Bay är en speciell plats på Cypern, en plats där det är lätt att glömma bort verkligheten i de vykortsliknande, oerhört vackra omgivningarna. Även här finns gott om vackra sandstränder, många i närheten av hotellkomplexen. Den mest kända stranden här heter Konnos Bay och den är verkligen väl värd ett besök.