Boende och hotell på Cypern

Boende och hotell på Cypern


Cypern har under många år varit en populär semesterdestination för oss svenskar. Det härliga Medelhavsklimatet, den långa badsäsongen, de många soldagarna, de rena vackra stränderna, den mångsidiga matkulturen och det stora nöjesutbudet är något som lockar många resenärer till Cypern.

Om du ska resa till Cypern behöver du förstås någonstans att bo medan du besöker ön. Det finns en mängd hotell i olika prisklasser och smaker, så det är inga problem att hitta ett boende på Cypern oavsett om du letar efter ett billigt hotell, ett barnvänligt hotell, ett spahotell eller ett lyxigt hotell.

Att välja hotell

När du ska välja hotell i Cypern kan det vara bra att först och främst fundera på vilken del av ön du vill spendera din semester i. Cypern är en relativt liten ö, så vi rekommenderar att du bor på ett hotell och gör dagsutflykter ifall du vill besöka andra delar av ön, snarare än att byta hotell flera gånger under resans gång. Cyperns olika destinationer har lite olika fokus, så vilken del av Cypern du väljer att bo i beror till stor del på vilket syfte du har med resan och vilka ni som reser är. Barnfamiljer kan med fördel välja ett barnvänligt hotell i Paphos. Du som längtar efter ett pulserande nattliv bör förstås välja Ayia Napa som är ett av Europas populäraste partyställen. I Cypern är det aldrig långt till någon av de vackra vita stränderna med gnistrande klarblått vatten. De allra flesta hotell ligger invid havet, enkelt för dig som vill njuta av sol och bad till fullo under din resa.

Söker du ett billigt och prisvärt boende på Cypern finns det flera vägar du kan ta. Antingen letar du efter ett hotell en bit utanför de mest populära semesterorterna. Där finns ofta små, familjeägda hotell med familjär stämning och mer lugn och ro än inne i de högljudda partyfyllda områdena. Du kan också välja att åka till Cypern under lågsäsong, vilket är april, maj, september och oktober. Dessa månader kan du till och med få ett lyxhotell till riktigt bra priser.

Hotellförslag

Några av Cyperns mest populära hotell är:

  • Columbia Beach Resort, Cyperns mest exklusiva hotell vackert beläget på stranden och med poolområde, särskild barnpool, lekplats och barnklubb.
  • Sunwing Resort and Sandy Bay, ett all inclusive-hotell med hela sex pooler, varav tre barnpooler, 100 meter till barnvänlig strand och Lollo och Bernies miniland.
  • Eligonia, ungdomarnas favorithotell som ligger mitt i Ayia Napa, ett lägenhetshotell med pool, poolbar och 800 meter till den populära sandstranden Grecian Bay
  • Olympic Lagoon Resort, strax utanför Aiya Napa med Cyperns största pool som har konstgjord strand, vattenfall, lazy river och många andra trevliga faciliteter
  • Myro-Androu, ett trevligt lägenhetshotell endast 15 meter från stranden i Fig Tree Bay som har restaurang med olika teman, snackbar, pool med barnsektion, egen matbutik, taverna och stor trädgård